Månedsarkiv: april 2015

Grethe’s Grøntsagssuppe

PrintDet er egentlig min søster der gav mig denne opskrift. I den oprindelige skal der et par kartofler i tern i, men da dette er LCHF springer vi de små basser over. Det tager ½ time fra start til slut. … Læs resten

Udgivet i Fast Food | Skriv en kommentar

Hvide boller bagt med gær

PrintDejvæske af:                         2½ dl vand ½ dl. Piskefløde 30 g.smør 2 tsk Sukrin Gold med top ½ tsk. salt  Tørre ingredienser: ½ dl mandelmel ikke fedtreduceret      = 48 g. 1 dl mandelmel fedtreduceret                   = 43 g. 2 spsk. Fiber … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk | Skriv en kommentar

Saftevand af Ananas og Appelsin, Sukkerfri + 1 kg. combo (frugtstykker til brug i f.eks. salater)

PrintOBS ! Tilberedelsestid 3 dage. Lad mig sige det med det samme: frugt er IKKE LCHF, der er for mange kulhydrater i, i form af frugtsukker. Den eneste frugt jeg kender, som har et kh. indhold på under 5 g. … Læs resten

Udgivet i + det løse | Skriv en kommentar

Okseroulade med grøn pikantost

PrintEngang imellem har man bare lyst til noget nyt. Denne okseroulade kan varieres i det uendelige. Her har jeg brugt Pikantost med urter. Tænd ovnen på 200 ͦ  (ikke varmluft) 400 g. oksefars 1 stort revet løg 1 æg 2 … Læs resten

Udgivet i Kødretter | Skriv en kommentar

Citrus sauce

PrintDenne sauce er syrlig, frugt-agtig, og smager fremragende til fiskeretter. Jeg har lavet den som tilbehør til Pesce dalla Campania. Saft af 2 appelsiner Saft af ½ citron 1 æggeblomme ½ dl Piskefløde 2 tsk. Sukrin 1 tsk. Dijon sennep … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter | Skriv en kommentar

Flutes

PrintJeg penslede dem ikke, men det gør jeg næste gang. 6 stk.  2 æg 100 g Buko naturel, eller en anden flødeost 2 spsk. Husk ½ tsk. salt 1 tsk. Sukrin Gold 2 spsk. sesammel fra Funktionel Mad = 30 … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk | Skriv en kommentar

HUSK – nej, det er ikke noget du har glemt !

PrintKært barn har mange navne: Husk, gul fiberhusk, loppefrøskaller, psyllium. Det er alt sammen betegnelse for den samme ingrediens, som vi bruger rigtig meget af i LCHF madlavning. Vi bruger det fordi det ikke indeholder nogen kulhydrater overhovedet, og fordi … Læs resten

Udgivet i Sære ingredienser LCHF | Skriv en kommentar

Mandelfromage Med Et Twist

PrintDet er ikke så svært at bruge husblas, man skal bare kende tricket, som er at smelte det hurtigt, og derefter hælde det i en meget tynd stråle ned i den æggemasse man vil stivne, mens man rører det forsigtigt … Læs resten

Udgivet i GUF ! og Desserter | Skriv en kommentar

Chia pandekager, små

PrintDisse 9 små pandekager, er vildt gode sammen med laksepaté. Jeg plejer at anrette patéen ovenpå dem, pynte med lidt dild, en måne citron og, hvis man er så heldig at finde dem, litchi frugter se LINK  1 spsk. Chiafrø … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk, Tilbehør til varme retter | Skriv en kommentar

Bernaisesauce

PrintDet er faktisk ikke så svært, når man først får det lært 🙂 Portionen her er til 2 personer For hver æggeblomme beregnes ca. 12,5 g. smør. 2 past. Æggeblommer 25 g smør ½ tsk. hvidvinseddike 1 tsk. bernaiseessens Hakket … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter | Skriv en kommentar