Forfatterarkiv: Birgit Holm Petersen

Louisiana Patties

16 stk. 2 stilke bladselleri 1 snackpeber4 forårsløg1 løg2 fed hvidløg Hakkes fint, og steges i lidt fedtstof (gerne smør) med 1 lille tsk salt, ved middelvarme i ca. 15 min. til grøntsagerne er bløde. Sættes til afkøling på køkkenbordet. … Læs resten

Udgivet i + det løse, Forretter | Kommentarer lukket til Louisiana Patties

Crawfish pie

New Orleans style ½ løg hakket½ peberfrugt grøn hakket½ peberfrugt rød hakket2 stilke blegselleri hakket5 stilke forårsløg hakket4 fed hvidløg hakketPersille, en håndfuld hakket1 – 2 spsk. Cajun krydderi125 g. smør125 ml fiske bouillion (eller reje bisque)1 bøtte krebsehalerEvt. små … Læs resten

Udgivet i Fisk | Kommentarer lukket til Crawfish pie

Tærtebund vegansk og glutenfri

80 g. finthakkede/blendede cashewnødder160 g. havremel (jeg blender havregryn)1 ½ spsk. fiber husk¾ tsk. fint salt4 spsk. olie2 dl. koldt vand Bland de tørre ingredienser godt. Hæld olien i og bland godt, hæld vandet i og saml dejen. Pres den … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk, Tips og Tricks, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Tærtebund vegansk og glutenfri

Vegansk glutenfri gulerods/sweet potato tærte

www.veganermor.dk basisopskrift Fyld:2-3 løg finthakket3 spsk. olie400 g. revet gulerod1 stor revet sweet potato ca. 350 g.1 tsk. salt Kværnet peber2 tsk. (mindst) tørret timian2 tsk. (mindst) tørret oregano Svits løget blødt olien, tilsæt de andre ingredienser og svits det … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Vegansk glutenfri gulerods/sweet potato tærte

Rød spidskål råsyltet med blåbær

En kanelstang 10 kardemomme kapsler ca. 300 g rød spidskål 1 ½ dl Æbleeddike 1 ½ dl Vand 2 spsk. sukrin gold ½ tsk salt 1 – 1 ½ dl blåbær, gerne fra frost. Snit kålen fint og kom den i … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter | Kommentarer lukket til Rød spidskål råsyltet med blåbær

Jumbo cookies med chokolade

De kan laves veganske og gluten- og sukkerfrie 75 g. (Naturli) smør 6 spsk. Tahin12 tsk. Sukrin Fibersirup6 tsk. Kokossukker½ tsk. fint salt60 g. Havregryn80 g. Glutenfrit mel6 tsk. Mandelmel 1 tsk. Bagepulver en knivspids chili 120 g. Chokolade hakket … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk, GUF ! og Desserter | Kommentarer lukket til Jumbo cookies med chokolade

Sprøde Sirupskager med smag af Jul

Der bliver 2 store kagedåser fulde. Jeg plejer at blande dejen aftenen før jeg bager dem. Du kan med fordel dele dejen op i 4 og rulle dem, pakke hver rulle ind i husholdningsfilm, og lægge dem i fryseren. Når … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk, GUF ! og Desserter | Kommentarer lukket til Sprøde Sirupskager med smag af Jul

Spaghetti al Limone

Ikke helt, men næsten… i hvert fald meget inspireret af den originale opskrift. Jeg prøvede at lave det for første gang, men det er bestemt ikke den sidste. Jeg valgte at komme tigerrejer (uden haleskal) i, men laksestykker i mundrette … Læs resten

Udgivet i Fast Food, Fisk, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Spaghetti al Limone

Is

den supernemme udgave med kondenseret mælk. 8 – 10 bægre á 2 dl. Frugt – Nektariner, ferskner, jordbær eller andet, ca. 250 g og opefter2 spsk. Agavesirup½ stang vanilje (eller ½ tsk. vaniljepulver)Frugten befries for blomst og/eller kerner, og skæres … Læs resten

Udgivet i Alt andet end sundt ! | Kommentarer lukket til Is

Vegansk Pastagryde

Denne ret smager himmelsk, og det tager ca. 35 minutter fra du hiver gryden frem, til du sidder og spiser. Jeg handler ofte i Rema 1000, og du kan få alle ingredienser, undtagen gærflager dér. Gærflager er vigtige for smagen, … Læs resten

Udgivet i Fast Food, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Vegansk Pastagryde