Forfatterarkiv: Birgit Holm Petersen

Portobello-Ananas tærte

Vegansk og glutenfri Fyld:4 – 5 portobello svampe2 løg hakkede200 g revet sweetpotato200 g revet pastinakOlieKrydderblanding:4 spsk kokoscreme (det øverste fra dåsen ikke light kokosmælk)4 spsk ananasjuice (fra dåsen med ananas)1 tsk agavesirup1 tsk æble eddike1 tsk salt1/2 tsk gurkemeje1/2 … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Portobello-Ananas tærte

Asparges tærte vegan

Rigtig lækker tærte, der sagtens kan nydes kold, enten som hovedmåltid eller som tilbehør. Fyld: 1 ds asparges snitterSi væsken ned i en skål, du skal bruge den senere, og lad aspargessnitterne dryppe af. 120 g. sweet potato revet120 g … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Asparges tærte vegan

Cashewtimbale med råsyltede bolchebeder

Opskrifter på veganske fest forretter er virkelig svære at opdrive syntes jeg. Så her er et bud på en absolut lækkerbisken. Tak til greenumami.dk for opskriften på råsyltede bolsjebeder.Bolchebeder er virkelig smukke og det spil der er i dem passer … Læs resten

Udgivet i Forretter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Cashewtimbale med råsyltede bolchebeder

Grøn Ærtepesto vegan

150 g. (svarer til 2 dl) frosne fine ærter40 g. Pinjekerner tørristedeBasilikum frisk en håndfuld1 tsk. Løgpulver1 tsk. Gærpulver1 tsk. Havsalt strøgen1 fed Hvidløg finthakket1 tsk. Citronolie eller saftKværnet peber1½ dl. Rapsolie Overhæld de frosne ærter med kogende vand, og … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Grøn Ærtepesto vegan

Sauce Bernaise

Det er den absolut nemmeste måde at lave sauce bernaise på. Hovedsagen er at piskeriset på intet tidspunkt må stå stille, og at temperaturen i gryden skal være under 60 grader. Det lyder svært, men når det begynder at dampe, … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter | Kommentarer lukket til Sauce Bernaise

Genoise bunde

Denne kagebund kan bruges i et utal af forskellige udgaver. Her er basis-opskriften. 50 g. smør 4 æg 125 g. sødning 125 g. nøddemel (pecan og cashew) Smelt smørret ( eller brug flydende) Pisk æg med sødning over vandbad til … Læs resten

Udgivet i Brød og bagværk | Kommentarer lukket til Genoise bunde

Bengalske Blomsterris

 4-6 portioner. (fra Vegetarisk Kogebog af Inga-Britta Sundqvist)Navnet kommer af at der er brugt safran. Denne indiske ret dufter over hele huset, og kan både bruge som tilbehør og som en selvstændig ret. 4 dl. Basmatiris ½ dl. Rapsolie ½ … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Bengalske Blomsterris

Grøn ærte pesto vegan

150 g. (svarer til 2 dl) frosne fine ærter 40 g. Pinjekerner tørristede Basilikum frisk en håndfuld 1 tsk. Løgpulver 1 tsk. Gærpulver 1 tsk. Havsalt strøgen 1 fed Hvidløg finthakket 1 tsk. Citronolie eller saft Kværnet peber 1½ dl. … Læs resten

Udgivet i + det løse, Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Grøn ærte pesto vegan

Vegansk glutenfri gulerods/sweet potato tærte

Basis opskriften til denne tærte kan jeg ikke tage æren for. Den tilfalder Veganermor: www.veganermor.dkDen er lækker, munchie og kan snildt holde sig et par dage i køleskab, spises varm eller kold og fryses. Fyld: 2-3 løg finthakket 3 spsk. … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Vegansk glutenfri gulerods/sweet potato tærte

Vegan Mexican mince

4 pers. Nemt, hurtigt og superlækkert. 3 dl. Soya mince 3 løg hakket 2 Snackpeber i tern (eller 1 stor rød peberfrugt) 2 stor Tomat skrællet og hakket groft 300 g. Majs 30 Hvidløg syltede i chili olie 10 kviste … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Vegan Mexican mince