Forfatterarkiv: Birgit Holm Petersen

Pasti

Eller pastablinis. Portionen giver ca. 18 stk. Engang imellem bliver jeg træt af kartofler, ris, bulgur og pasta. Jeg har en mor, der er 93 år, som ikke har så nemt ved at tygge mere, men hun elsker pasta, lasagne, … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Pasti

Spinatlasagne vegansk

Denne opskrift er min yndlings-vegetar-ret. Den er cremet og yderst velsmagende. Man kan lave en hurtig udgave, hvis man vælger færdig Mornaysauce, men prøv at lave den ægte veganske udgave – den smager bare bedre. Blegselleri og forårsløg pifter absolut … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Spinatlasagne vegansk

Hindbærsyltetøj sukkerfri

Nogle gange kan det betale sig at læse indholdsfortegnelsen. Sådan lavede jeg nemlig opskriften på sukkerfrit hindbærsyltetøj, som jeg spiser hver dag på min morgenbolle. Der bliver 2 mindre glas af portionen, og det holder sig fint i køleskabet en … Læs resten

Udgivet i + det løse, GUF ! og Desserter | Kommentarer lukket til Hindbærsyltetøj sukkerfri

Glutenfri melblanding

Du godeste, hvor kan man dog bruge meget tid på at finde den bedste glutenfri melblanding. Her er den der virker for mig. Ja, faktisk kan den med fordel blandes sammen med hvedemel, hvis man bager traditionelt, resultatet bliver mere … Læs resten

Udgivet i + det løse, Brød og bagværk, Tips og Tricks | Kommentarer lukket til Glutenfri melblanding

Rød spidskål råsyltet med blåbær

En kanelstang 10 kardemomme kapsler ca. 300 g rød spidskål 1 ½ dl Æbleeddike 1 ½ dl Vand 2 spsk sukker / sukrin gold ½ tsk salt 1 – 1 ½ dl blåbær, gerne fra frost. Snit kålen fint og kom … Læs resten

Udgivet i + det løse, Tilbehør til varme retter | Kommentarer lukket til Rød spidskål råsyltet med blåbær

Terrine af and med pistacie

En total lækkerbisken og en helt anderledes ande-oplevelse. Jeg bruger dem til tapas, derfor er portionerne små. Det tager et par dage at lave, men det er guf…. måske er det en fætter Guf ! ? tø-hø 1 bryst og … Læs resten

Udgivet i Kødretter | Kommentarer lukket til Terrine af and med pistacie

Deller af sorte bønner

Put alle ingredienserne i en skål, og bland dem med hænderne til en sammenhængende dej. Lad den stå og trække i mindst 20 min. Form med en spiseske, og steg dem i olie med margarine i 4 min. på hver … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Deller af sorte bønner

Portobello-Ananas tærte

Vegansk og glutenfri Fyld:4 – 5 portobello svampe2 løg hakkede200 g revet sweetpotato200 g revet pastinakOlieKrydderblanding:4 spsk kokoscreme (det øverste fra dåsen ikke light kokosmælk)4 spsk ananasjuice (fra dåsen med ananas)1 tsk agavesirup1 tsk æble eddike1 tsk salt1/2 tsk gurkemeje1/2 … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Portobello-Ananas tærte

Asparges tærte vegan

Rigtig lækker tærte, der sagtens kan nydes kold, enten som hovedmåltid eller som tilbehør. Fyld: 1 ds asparges snitterSi væsken ned i en skål, du skal bruge den senere, og lad aspargessnitterne dryppe af. 120 g. sweet potato revet120 g … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Asparges tærte vegan

Cashewtimbale med råsyltede bolchebeder

Opskrifter på veganske fest forretter er virkelig svære at opdrive syntes jeg. Så her er et bud på en absolut lækkerbisken. Tak til greenumami.dk for opskriften på råsyltede bolsjebeder.Bolchebeder er virkelig smukke og det spil der er i dem passer … Læs resten

Udgivet i Forretter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Cashewtimbale med råsyltede bolchebeder