-
Seneste indlæg
Seneste kommentarer
Arkiv
- april 2025
- marts 2025
- december 2024
- september 2024
- august 2024
- februar 2024
- oktober 2023
- februar 2023
- juli 2022
- november 2021
- september 2021
- august 2021
- juni 2021
- maj 2021
- marts 2021
- januar 2021
- oktober 2020
- september 2020
- juli 2020
- april 2020
- marts 2020
- februar 2020
- januar 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- februar 2019
- januar 2019
- december 2018
- marts 2018
- januar 2018
- december 2017
- august 2017
- februar 2017
- januar 2017
- november 2016
- juli 2016
- juni 2016
- maj 2016
- december 2015
- november 2015
- august 2015
- juli 2015
- juni 2015
- maj 2015
- april 2015
- marts 2015
Opskrifter
Meta
Forfatterarkiv: Birgit Holm Petersen
Louisiana Patties
16 stk. 2 stilke bladselleri 1 snackpeber4 forårsløg1 løg2 fed hvidløg Hakkes fint, og steges i lidt fedtstof (gerne smør) med 1 lille tsk salt, ved middelvarme i ca. 15 min. til grøntsagerne er bløde. Sættes til afkøling på køkkenbordet. … Læs resten
Udgivet i + det løse, Forretter
Kommentarer lukket til Louisiana Patties
Crawfish pie
New Orleans style ½ løg hakket½ peberfrugt grøn hakket½ peberfrugt rød hakket2 stilke blegselleri hakket5 stilke forårsløg hakket4 fed hvidløg hakketPersille, en håndfuld hakket1 – 2 spsk. Cajun krydderi125 g. smør125 ml fiske bouillion (eller reje bisque)1 bøtte krebsehalerEvt. små … Læs resten
Udgivet i Fisk
Kommentarer lukket til Crawfish pie
Tærtebund vegansk og glutenfri
80 g. finthakkede/blendede cashewnødder160 g. havremel (jeg blender havregryn)1 ½ spsk. fiber husk¾ tsk. fint salt4 spsk. olie2 dl. koldt vand Bland de tørre ingredienser godt. Hæld olien i og bland godt, hæld vandet i og saml dejen. Pres den … Læs resten
Udgivet i Brød og bagværk, Tips og Tricks, Vegan og vegetar retter
Kommentarer lukket til Tærtebund vegansk og glutenfri
Vegansk glutenfri gulerods/sweet potato tærte
www.veganermor.dk basisopskrift Fyld:2-3 løg finthakket3 spsk. olie400 g. revet gulerod1 stor revet sweet potato ca. 350 g.1 tsk. salt Kværnet peber2 tsk. (mindst) tørret timian2 tsk. (mindst) tørret oregano Svits løget blødt olien, tilsæt de andre ingredienser og svits det … Læs resten
Udgivet i Vegan og vegetar retter
Kommentarer lukket til Vegansk glutenfri gulerods/sweet potato tærte
Rød spidskål råsyltet med blåbær
En kanelstang 10 kardemomme kapsler ca. 300 g rød spidskål 1 ½ dl Æbleeddike 1 ½ dl Vand 2 spsk. sukrin gold ½ tsk salt 1 – 1 ½ dl blåbær, gerne fra frost. Snit kålen fint og kom den i … Læs resten
Udgivet i Tilbehør til varme retter
Kommentarer lukket til Rød spidskål råsyltet med blåbær
Jumbo cookies med chokolade
De kan laves veganske og gluten- og sukkerfrie 75 g. (Naturli) smør 6 spsk. Tahin12 tsk. Sukrin Fibersirup6 tsk. Kokossukker½ tsk. fint salt60 g. Havregryn80 g. Glutenfrit mel6 tsk. Mandelmel 1 tsk. Bagepulver en knivspids chili 120 g. Chokolade hakket … Læs resten
Udgivet i Brød og bagværk, GUF ! og Desserter
Kommentarer lukket til Jumbo cookies med chokolade
Sprøde Sirupskager med smag af Jul
Der bliver 2 store kagedåser fulde. Jeg plejer at blande dejen aftenen før jeg bager dem. Du kan med fordel dele dejen op i 4 og rulle dem, pakke hver rulle ind i husholdningsfilm, og lægge dem i fryseren. Når … Læs resten
Udgivet i Brød og bagværk, GUF ! og Desserter
Kommentarer lukket til Sprøde Sirupskager med smag af Jul
Spaghetti al Limone
Ikke helt, men næsten… i hvert fald meget inspireret af den originale opskrift. Jeg prøvede at lave det for første gang, men det er bestemt ikke den sidste. Jeg valgte at komme tigerrejer (uden haleskal) i, men laksestykker i mundrette … Læs resten
Udgivet i Fast Food, Fisk, Vegan og vegetar retter
Kommentarer lukket til Spaghetti al Limone
Is
den supernemme udgave med kondenseret mælk. 8 – 10 bægre á 2 dl. Frugt – Nektariner, ferskner, jordbær eller andet, ca. 250 g og opefter2 spsk. Agavesirup½ stang vanilje (eller ½ tsk. vaniljepulver)Frugten befries for blomst og/eller kerner, og skæres … Læs resten
Udgivet i Alt andet end sundt !
Kommentarer lukket til Is
Vegansk Pastagryde
Denne ret smager himmelsk, og det tager ca. 35 minutter fra du hiver gryden frem, til du sidder og spiser. Jeg handler ofte i Rema 1000, og du kan få alle ingredienser, undtagen gærflager dér. Gærflager er vigtige for smagen, … Læs resten
Udgivet i Fast Food, Vegan og vegetar retter
Kommentarer lukket til Vegansk Pastagryde