Forfatterarkiv: Birgit Holm Petersen

Spaghetti al Limone

Ikke helt, men næsten… i hvert fald meget inspireret af den originale opskrift. Jeg prøvede at lave det for første gang, men det er bestemt ikke den sidste. Jeg valgte at komme tigerrejer (uden haleskal) i, men laksestykker i mundrette … Læs resten

Udgivet i Fast Food, Fisk, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Spaghetti al Limone

Is

den supernemme udgave med kondenseret mælk. 8 – 10 bægre á 2 dl. Frugt – Nektariner, ferskner, jordbær eller andet, ca. 250 g og opefter2 spsk. Agavesirup½ stang vanilje (eller ½ tsk. vaniljepulver)Frugten befries for blomst og/eller kerner, og skæres … Læs resten

Udgivet i Alt andet end sundt ! | Kommentarer lukket til Is

Vegansk Pastagryde

Denne ret smager himmelsk, og det tager ca. 35 minutter fra du hiver gryden frem, til du sidder og spiser. Jeg handler ofte i Rema 1000, og du kan få alle ingredienser, undtagen gærflager dér. Gærflager er vigtige for smagen, … Læs resten

Udgivet i Fast Food, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Vegansk Pastagryde

Pasti

Eller pastablinis. Portionen giver ca. 18 stk. Engang imellem bliver jeg træt af kartofler, ris, bulgur og pasta. Jeg har en mor, der er 93 år, som ikke har så nemt ved at tygge mere, men hun elsker pasta, lasagne, … Læs resten

Udgivet i Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Pasti

Spinatlasagne vegansk

Denne opskrift er min yndlings-vegetar-ret. Den er cremet og yderst velsmagende. Man kan lave en hurtig udgave, hvis man vælger færdig Mornaysauce, men prøv at lave den ægte veganske udgave – den smager bare bedre. Blegselleri og forårsløg pifter absolut … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Kommentarer lukket til Spinatlasagne vegansk

Hindbærsyltetøj sukkerfri

Nogle gange kan det betale sig at læse indholdsfortegnelsen. Sådan lavede jeg nemlig opskriften på sukkerfrit hindbærsyltetøj, som jeg spiser hver dag på min morgenbolle. Der bliver 2 mindre glas af portionen, og det holder sig fint i køleskabet en … Læs resten

Udgivet i + det løse, GUF ! og Desserter | Kommentarer lukket til Hindbærsyltetøj sukkerfri

Glutenfri melblanding

Du godeste, hvor kan man dog bruge meget tid på at finde den bedste glutenfri melblanding. Her er den der virker for mig. Ja, faktisk kan den med fordel blandes sammen med hvedemel, hvis man bager traditionelt, resultatet bliver mere … Læs resten

Udgivet i + det løse, Brød og bagværk, Tips og Tricks | Kommentarer lukket til Glutenfri melblanding

Rød spidskål råsyltet med blåbær

En kanelstang 10 kardemomme kapsler ca. 300 g rød spidskål 1 ½ dl Æbleeddike 1 ½ dl Vand 2 spsk sukker / sukrin gold ½ tsk salt 1 – 1 ½ dl blåbær, gerne fra frost. Snit kålen fint og kom … Læs resten

Udgivet i + det løse, Tilbehør til varme retter | Kommentarer lukket til Rød spidskål råsyltet med blåbær

Terrine af and med pistacie

En total lækkerbisken og en helt anderledes ande-oplevelse. Jeg bruger dem til tapas, derfor er portionerne små. Det tager et par dage at lave, men det er guf…. måske er det en fætter Guf ! ? tø-hø 1 bryst og … Læs resten

Udgivet i Kødretter | Kommentarer lukket til Terrine af and med pistacie

Deller af sorte bønner

Put alle ingredienserne i en skål, og bland dem med hænderne til en sammenhængende dej. Lad den stå og trække i mindst 20 min. Form med en spiseske, og steg dem i olie med margarine i 4 min. på hver … Læs resten

Udgivet i Vegan og vegetar retter | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Deller af sorte bønner