www.veganermor.dk basisopskrift
Fyld:
2-3 løg finthakket
3 spsk. olie
400 g. revet gulerod
1 stor revet sweet potato ca. 350 g.
1 tsk. salt
Kværnet peber
2 tsk. (mindst) tørret timian
2 tsk. (mindst) tørret oregano
Svits løget blødt olien, tilsæt de andre ingredienser og svits det ved middel varme til det er faldet sammen og lidt blødt (ca. 5 – 10 min.). Sæt det til side og lad det køle af.
Tærtebund:
80 g. finthakkede/blendede cashewnødder
160 g. havremel (jeg blender havregryn)
1 ½ spsk. fiber husk
¾ tsk. fint salt
4 spsk. olie
2 dl. koldt vand
Bland de tørre ingredienser godt. Hæld olien i og bland godt, hæld vandet i og saml dejen. Pres den ud i en tærteform, det er ikke nødvendigt at smøre formen, og forbag den i 12 min. ved 185 grader varmluft.
Fyldmasse:
150 g. kikærtemel (kan fås mange steder)
2 spsk. gærflager (kan fås hos Helsam)
¾ tsk. bagepulver
¾ tsk. fint salt
½ tsk. chilipulver
peber
lidt muskatnød
1½ – 2 dl. koldt vand
Rør de tørre ingredienser sammen først og tilsæt vandet. Det skal have konsistens som en tyk pandekagedej
Saml tærten:
Rør grøntsagsmassen i fyldmassen og bland det godt. Hæld det i den forbagte
bund, og bag tærten i ovnen i 25 – 30 min v. 185 grader varmluft. Lad den hvile
5 min. før du serverer den. Den kan også sagtens holde sig varm i 20 – 30 min.
Man kan pynte den med cm. tykke skiver af squash, eller tomater, og drysse med
sesamfrø.
Opskriften på tærtebunden og fyldmassen kan bruges i en masse forskellige varianter. Prøv med gulerødder alene, porre eller broccoli eller andet.
Du skal endelig ikke spare på krydderierne. ½ tsk. chilipulver lyder af meget, men man kan næsten ikke smage det, og brug en god olivenolie.