Mad Med Mening

På denne side kan du finde veganske ideer til menuer.

19/6 2020
Kikkeletter med guacamole og nye kartofler samt
gulerodssalat med æbler og citronolie


Denne menu er ‘a match made in heaven’, og farverne er fantastiske – den grønne guacamole, orange gulerodssalat og de gyldne kikkeletter.
Kikkeletter er min egen opskrift på kikærtekoteletter, og du kan finde opskriften her
Citronolie er min nye gode ven i mit køkken. Duften er fantastisk.

Guacamole:
2 modne avocado
1 lille løg
½ – 1/4 dl. Soya Cuisine madlavningsfløde.
1 fed hvidløg
1 – 2 spsk. citronolie

2 – 3 spsk. lime- eller citronsaft (jeg har altid den der plastik dims med citronsaft i køleskabet)
1 ds. Agavesirup eller fibersirup (en lille spiseskefuld)
1½ tsk. groft salt

Rens avocado for sten og skræl. Rens og del løg. Rens hvidløg.
Kom alle ingredienserne i en blender eller minimikser, og blend til en fin mos. Lad det trække i køleskabet i en bøtte med låg.
Den kan sagtens laves dagen før.

Gulerodssalat med æbler og citronolie:
1 – 2 gulerødder pr. person
½ æble pr. person
1 spsk. citronolie
1 – 2 tsk. Agavesirup eller fibersirup


Riv gulerødder og æble fint og bland citronolie og sødning i.
Skal det være ekstra fint plejer jeg at bruge skrællekniven og lave gulerodsspåner.