Det er ikke så svært at bruge husblas, man skal bare kende tricket, som er at smelte det hurtigt, og derefter hælde det i en meget tynd stråle ned i den æggemasse man vil stivne, mens man rører det forsigtigt sammen. Så frisk mod – her er en lækker dessert.
2 blade husblas
Læg husblassen i koldt vand der dækker den helt, jeg bruger mit ltr. mål.
2 æg delt i blommer og hvider, gerne pasteuriserede
20 g. Sukrin Gold = 1 spsk. uden top
20 g. Sukrin Melis = 1 spsk. med top
2 spsk. Mandelmel (ikke reduceret)
1 spsk. kakaopulver
(1 tsk. Mandel essens ) undlades, hvis du bruger Amaretto
½ tsk. Rom essens
1½ dl. Piskefløde
2 cl. Amaretto = Mandel likør (kan udelades, men så skal du bruge 1 tsk. mandelessens)
30 g. Chokolade 85% (helst) smeltet. Jeg bruger microovnen 2 x 15 sek. På max. w.
Pisk hviderne stive
Ny skål:
Pisk æggeblommer og al sukrinen til det skummer, tilsæt så mandelmel, kakaopulver og essens.
Ny skål:
Pisk fløden til skum
Bland æggemassen og flødeskummet sammen, med let hånd
Varm Mandellikøren og den udblødte husblas, som du lige knuger lidt af vandet af, i en gryde til husblassen er smeltet DET GÅR HURTIGT. Fjern gryden fra varmen og kom den smeltede chokolade i, bland det godt.
Dryp/hæld i en tynd stråle blandingen i ægge/sukrin/flødeskummet.
N.B. Hvis du ikke bruger Mandel likør, smelter du bare husblassen i en spsk. vand i stedet for.
Til sidst kommer du de stiftpiskede æggehvider i. Vær tålmodig, og bland det lige så stille til det er helt rørt sammen.
Hæld fromagen i en glasskål – og sæt den i køleskabet, helst i 3 timer….
Pynt med flødeskum, og evt. kirsebær – dem havde jeg så ikke lige 🙂
Velbekomme