Vegansk Pastagryde

image_printPrint

Denne ret smager himmelsk, og det tager ca. 35 minutter fra du hiver gryden frem, til du sidder og spiser.
Jeg handler ofte i Rema 1000, og du kan få alle ingredienser, undtagen gærflager dér. Gærflager er vigtige for smagen, har du ikke prøvet det før, kan det kraftigt anbefales. Det giver en rigtig mums umami smag.

Du kan selvfølgelig tilpasse denne ret med grøntsager efter din smag. Jeg gik efter fast food, og hvad jeg havde i huset, da jeg ‘opfandt’ retten.
Retten her giver mad til 2 personer.

1 Grøntsagsblanding der indeholder gulerødder, løg, ærter o.a.
F.eks. sommerblanding fra Rema 1000

5 fed syltede hvidløg

1 ds hakkede tomater

1 grøntsagsfond tern

2 spsk gærflager

1 spsk tahin

200 ml risquisine (risfløde)

Ca. 1 dl havredrik

2 tsk kokossukker

Salt, peber

4 til 5 håndfulde pastapenne (efter behov og smag)

Olie

Evt. 2 spsk Chili olie

Sauter grøntsagerne i varm olie og chiliolie i en gryde, til de er tøet og væden halvt fordampet.
Tilsæt grøntsagsfond, hvidløg, hakkede tomater, gærflager, salt, peber, kokossukker, tahin, havredrik og risquisine, rør mellem hver og dæmp varmen.
Tilsæt pastapenne og kog retten i 20 min.
Rør tit, det brænder nemt på, og tilsæt havredrik i fornødent omfang. 

Dette indlæg blev udgivet i Fast Food, Vegan og vegetar retter. Bogmærk permalinket.