Pasti

image_printPrint

Eller pastablinis. Portionen giver ca. 18 stk.

Engang imellem bliver jeg træt af kartofler, ris, bulgur og pasta. Jeg har en mor, der er 93 år, som ikke har så nemt ved at tygge mere, men hun elsker pasta, lasagne, cheese sticks og rösti. Vi spiser sammen hver fredag, og derfor udviklede jeg disse lækre pasti, eller pastablinis. Vi skal have dem med italienske kødboller og tomat-fløde sauce.

De kan også stå alene og anvendes som vegetar hovedret. Du kan selvfølgelig krydre dem som du har lyst til, f.eks. med lidt chili, eller garam masala.
Jeg bruger ris-quisine (købes i Rema 1000) og kikærtemel, fordi jeg elsker konsistensen af de to ingredienser sammen.

Opskrift:

2 dl. Suppehorn
koges møre i 5 min i vand med 1 tsk. grøntsagsbouillion og ½ tsk. Salt. Væden sies fra, og de sættes til afdrypning/nedkøling til de er fingerlune.

Dej røres af:
1 brik Ris quisine 200 ml.
( eller 1½ dl mælk)
3 spsk. Kikærtemel med top (eller 100 g. hvedemel)
2 Æg
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Gærflager
(eller 1 spsk. revet ost)
1 tsk. Salt
Kværn peber
Olie til stegning.

Dejen røres sammen, og de afkølede suppehorn røres i. Lad det stå ca. ½ time.

Varm en pande op med godt med olie i, og sæt dine pastati på med en spiseskefuld ad gangen. Steg dem, ca. 2 min. på hver side til de er gyldne og sprøde. Afdryp dem på et stykke køkkenrulle.

De kan fryses. Det vil sige at du kan lave en stor portion, og fryse dem ned når de er afkølede. Når du skal bruge dem, tager du det antal du skal bruge, lægger dem frosne på en bageplade med bagepapir, og sætter dem i en 200 grader varm ovn i ca. 5 min.

Dette indlæg blev udgivet i Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter. Bogmærk permalinket.