Hindbærsyltetøj sukkerfri

image_printPrint

Nogle gange kan det betale sig at læse indholdsfortegnelsen. Sådan lavede jeg nemlig opskriften på sukkerfrit hindbærsyltetøj, som jeg spiser hver dag på min morgenbolle. Der bliver 2 mindre glas af portionen, og det holder sig fint i køleskabet en månedstid.

2 poser frosne øko hindbær = ca. 400 g.

2 store spsk. Sukrin Gold

½ citron saft heraf

1/4 tsk. Xantangum (endelig ikke mere end det, det er et fortykningsmiddel)

1 spsk. flydende Perfekt Sød (Easis)

Evt. ½ tsk melatin udrørt i lidt vand

1 tsk. Atamon

Skold og skyl 2 glas med atamon.
Kog hindbær, citronsaft, sukrin gold og xantangum i 15 min. ved middel til svag varme. Tilsæt Perfekt Sød og lad det koge lidt. Tjek konsistensen, tilsæt evt. melatin og kog lidt igen. Fjern gryden fra varmen og lad det køle lidt af, tilsæt Atamon. Tjek sødmen, hvis det er for surt, kan du tilsætte en anelse mere Perfekt Sød, men pas på, det søder meget.
Hæld syltetøjet på glassene der er skyllet med atamonvand, og sæt låget på.

Samme metode kan bruges til andre sukkerfrie syltetøjer, med lidt justering af sødmen og fortykningsmiddel.

Dette indlæg blev udgivet i + det løse, GUF ! og Desserter. Bogmærk permalinket.