Cashewtimbale med råsyltede bolchebeder

image_printPrint

Opskrifter på veganske fest forretter er virkelig svære at opdrive syntes jeg. Så her er et bud på en absolut lækkerbisken. Tak til greenumami.dk for opskriften på råsyltede bolsjebeder.
Bolchebeder er virkelig smukke og det spil der er i dem passer så fint til et festligt bord. Her har jeg brugt polentakiks som tilbehør, men anything goes, undtagen flutes, men smag og behag er forskellig. Jeg lavede små portioner, fordi jeg skal bruge dem som tapas.
Opskriften er guld, fordi du kan lave både creme og råsyltede bolchebeder dagen før, og de færdige timbaler kan fryses.

Antal: 6 stk. i shotglas af pap.

Råsyltede Bolchebeder

3 små eller en stor bolchebede skrællet og skåret i mega tynde skiver, jeg bruger et mandolinjern.

½ dl. Æblecider eddike

1 dl. Olivenolie

1 fed Hvidløg

1 spsk. Agavesirup

Timian, salt og peber


Bland dressingen og læg bolchebedeskiverne i et glas. Hæld dressingen over, og lad det trække i mindst ½ time på køl, gerne længere.
Det kan holde sig 4 -5 dage i køleskab.

Cashew-timbale

150 g. Cashewcreme LINK til opskrift

½ pulver Vegegel

1 dl. Hvid- eller Rosévin

Hæld vinen i en lille gryde og tilsæt vegegel. Varm op under piskning til det begynder at tykne. Fjern gryden fra varmen og tilsæt cashewcreme lidt ad gangen og pisk godt imellem. Kom cashewmoussen i en sprøjtepose uden tyl.

Beklæd en form med skiver af råsyltet bolchebede. Klip et passende hul i sprøjteposen, og sprøjt cashewmoussen ned i formen.
Sæt på køl, gerne til næste dag.
Vend timbalen ud på tallerken eller fad, og pynt med grønt og servér f.eks. med en lækker citroncreme – det er guf !

Dette indlæg blev udgivet i Forretter, Vegan og vegetar retter. Bogmærk permalinket.