Deller af sorte bønner

image_printPrint

Lækre vegetariske nydelser, med en god struktur og super smag, sprøde og med god skorpe. Glutenfri, hvidløgsfri og laktosefri. De kan laves veganske (se nede i opskriften), men det kræver lidt mere håndelag, (og måske lidt ekstra kikærtemel) at få dem til at hænge sammen. De er super hurtige at lave, og der bliver ca. 10 stk. af portionen

1 ds. Sorte bønner drænet og afdryppet
1 dl. Cashew nødder usaltede
2 tsk. Kapers
1 tsk. Miso (mørk miso)
1 lille løg
1 tsk. Chili sriracha
Hakkes sammen i foodprocessor. Der skal stadig være lidt struktur.
1 spsk. Glutenfrit mel (hvis du ikke har glutenfrit mel, så brug kikærtemel)
2 spsk. Kikærtemel
3 tsk. Kokosolie
½ tsk. Salt
½ tsk. Røget paprika
½ tsk. Spidskommen
Kværnet peber
1 æg
(eller hørfrø æg, hvis det skal være vegansk = 1 spsk. Hørfrø + 1 spsk. Vand)

Put alle ingredienserne i en skål, og bland dem med hænderne til en sammenhængende dej. Lad den stå og trække i mindst 20 min.
Form med en spiseske, og steg dem i olie med margarine i 4 min. på hver side. Vend dem endeligt ikke for hurtigt.

God struktur
Ja, altså, de smager virkelig godt med flødekartofler og rødkål.
Dette indlæg blev udgivet i Vegan og vegetar retter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.