Portobello-Ananas tærte

image_printPrint

Vegansk og glutenfri

Fyld:
4 – 5 portobello svampe
2 løg hakkede
200 g revet sweetpotato
200 g revet pastinak
Olie
Krydderblanding:
4 spsk kokoscreme (det øverste fra dåsen ikke light kokosmælk)
4 spsk ananasjuice (fra dåsen med ananas)
1 tsk agavesirup
1 tsk æble eddike
1 tsk salt
1/2 tsk gurkemeje
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk løgpulver
2 tsk sød chili sauce
Kværnet peber

Rens portobello svampene og skær rene skiver, hak resten også stokken. Svits dem i olie ved middelhøj varme. til skiverne er brunet let. Tag skiverne op på en tallerken for sig, steg resten lidt mere ind. Tilsæt hakkede løg, og svits til de er lidt bløde, tilsæt resten af grøntsagerne og svits dem til det falder lidt sammen.  Bland Krydderblandingen og rør den i, steg det lidt ind. Sæt til nedkøling.

Tærtebund:
80 g cashewnødder
160 g havregryn
1 1/2 spsk fiber husk
1 tsk fint salt
4 spsk olie
2 dl koldt vand

Kør cashewnødder og havregryn i foodprocessor til det er mel. Tilsæt alt andet og kør det til en fast grød.
Pres dejen ud i en tærteform med høj kant, den behøver ikke at smøres. Forbag bunden i 12 – 15 min. ved 185° varmluft.

Fyldmasse:
85 g kikærtemel
1 spsk gærflager
1/2 tsk bagepulver
1 tsk groft havsalt
1/4 tsk Chilipulver
Lidt muskatnød
Kværn peber
1 dl vand

Top:
4 skiver ananas fra dåse

Bland de tørre ingredienser og pisk det sammen med vandet. Tilsæt de afkølede grøntsager, og rør det godt sammen. Læg portobello skiverne rundt i kanten på den forbagte tærtebund, og kom fyldet i. Pynt med 4 skiver ananas og bag tærten færdig i 25 min. stadig ved 185 grader varmluft.

Kan spises varm eller kold, og kan fryses.

Dette indlæg blev udgivet i Vegan og vegetar retter. Bogmærk permalinket.