Bengalske Blomsterris

image_printPrint

 4-6 portioner. (fra Vegetarisk Kogebog af Inga-Britta Sundqvist)
Navnet kommer af at der er brugt safran. Denne indiske ret dufter over hele huset, og kan både bruge som tilbehør og som en selvstændig ret.

  • 4 dl. Basmatiris
  • ½ dl. Rapsolie
  • ½ dl. usaltede og uristede cashewnødder
  • ½ dl. usaltede og uristede pistacienødder
  • 1 tsk. Fennikel
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 Kanel stang
  • ½ tsk. Kryddernelliker pulver
  • ½ dl. Kokosmel
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • ½ tsk. Chili pulver
  • 6 dl. Vand
  • Safran et nip tråde
  • 2 – 3 tsk. Gurkemeje
  • 2 tsk. Havsalt
  • 1 dl. Ærter dybfrost
  • 1 dl. Ananas terninger tørrede
  • 1 dl. Papaya terninger tørrede

Vask og skyl risene til vandet er klart. Lad dem stå i lunkent vand i ca. 10 min. Lad dem dryppe af.
Opvarm olien og rist nødderne under omrøring, tilsæt fennikel, spidskommen, kanel og kryddernelliker. Steg lidt et par minutter, stadig under omrøring, og tilsæt til sidst kokosmel, kardemomme og chili. Vend det rundt og tilsæt ris og rosiner og steg det lidt, bliv endelig ved med at røre rundt.

Hvis du skal have gæster kan du lave ovenstående dagen før.

Kog vandet med, safran, gurkemeje og salt. Hæld det over risene og lad det koge op. Læg tætsluttende låg over, og lad det svulme op for svag varme i 15 – 20 min.
Bland til sidst ærter, ananas og papaya i og rør det godt rundt.

Dette indlæg blev udgivet i Tilbehør til varme retter, Vegan og vegetar retter. Bogmærk permalinket.