OBS ! Det er vigtigt at ALLE ingredienser har stuetemperatur.
Det er ikke alle forundt at have kvædegelé stående, og lad mig sige med det samme: DET ER IKKE SUKKERFRIT ! Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at lave velsmagende gelé der er sukkerfri.
Men jeg havde altså tilfældigvis en masse kvædegelé stående, der var kogt med stjerneanis i. Det gav inspiration til denne lækkerbisken.
Der er altså sukker i toplaget, til gengæld er resten af kagen både gluten- og sukkerfri.
Crumble:
1 dl. havregryn
150 g. hakkede mandler med skræl
50 g. smør
2 spsk. kokossukker
Det smeltes og røres sammen i en gryde til det er let brunligt.
Hældes i en springform ca. 20 – 23 cm. og trykkes godt ud.
Sættes på køl
Top:
2½ dl kvædegele
3 blade husblas
Husblas blødes ud i koldt vand i 5 – 10 min.
Smeltes i kvædegeléen – den køles i en skål på køkkenbordet
Creme:
3 blade husblas – blødes ud i vand 5 – 10 min.
2 æggeblommer
2 spsk. Sukrin Gold
piskes til skummende masse
1 tsk. vaniljepulver
250 g mascarpone
tilsættes og piskes sammen med æggemassen
2½ dl. piskefløde piskes til skum
Det blandes med æggemassen
1 tsk. lakridspulver sies i langsomt – der røres imellem.
Husblassen smeltes i en gryde med det vand der hænger ved.
Det går hurtigt !
Fjern gryden fra varmen. 1 spsk. af cremen røres sammen med den smeltede
husblas til det hele er forenet fuldstændigt.
Det hældes op i den resterende creme i små omgange, og der røres forsigtigt
imellem.
Cremen hældes over den afkølede crumblebund og fordeles
jævnt.
Den afkølede halvstivnede gelé hældes forsigtigt over cremen.
Sættes på køl i mindst 3 timer gerne til næste dag.
Kan fryses.