Flæskesteg med sprød svær

image_printPrint

Tilberedelses tiden varierer. Du kan med fordel stege den dagen før. 8 personer.

Flæskesteg af kam eller ribben
1½ – 2 kg.

Salt, peber

Piskefløde til saucen

Rids sværen på tværs og på langs, i den størrelse du gerne vil have dem, og skær med en skarp kniv hele sværen af.
Gnid kødet med salt, og gør det samme med sværen. Læg sværen med oversiden nedad i et fad, og læg kødet ovenpå, ligeledes med ‘bunden’ i vejret.
Sæt fadet køligt i 4 timer.
Hæld rigeligt med vand, ca. 1½ ltr. i et fad, og læg kødet på en rist ovenpå, denne gang med den ‘rigtige’ side opad, så sværen er øverst. Læg evt. sammenkrammet staniol under den lave side af stegen, så sværen er næsten lige.
Sæt det hele i en KOLD ovn.

KAMSTEG: sæt ovnen på 225 grader, og sæt et stegetermometer ind i midten af kødet. Når kernetemperaturen er ca. 72 grader, tager du stegen ud. Det tager ca. 1 – 1½ time.

EFTERBEHANDLING: tag den sprøde svær af, og pak kødet ind i staniol. Lad det hvile. Hvis du skal bruge den dagen efter, kan du lægge sværen oven på staniolen, men vent med at dække den til, til den er kølet helt af. Når det skal varmes op, skærer du først stegen ud, mens den er kold, det giver pæne skiver. Så samler du kødet og lægger det i et fad med sværen ovenpå, og varmer det hele op v. 200 grader.

RIBBENSTEG: sæt ovnen på 150 – 170 grader og steg herligheden i 3 – 4 timer.
Fremgangsmåden ved opbevaring og opvarmning er den samme.

SAUCE: hæld stegeskyen (det hele!) i en gryde, og tilsæt 3 dl. piskefløde. Lad det småkoge i 3/4 – 1 time til det er kogt ind og tyknet. Tilsæt kulør, og smag til med salt. Der bliver en kæmpeportion sauce. Hvis du ønsker lidt mindre, tager du selvfølgelig mindre mængde stegesky og mindre mængde piskefløde.

Dette indlæg blev udgivet i Kødretter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar