Fødselsdagschokolagkage

image_printPrint

Basis opskrift for bundene er fra Madbanditten, og er næsten samme opskrift som til Fødselsdagschokolagkage 006roulade.

Chokobunde:Fødselsdagschokolagkage 007

4 æg
100 g Buko Naturel Smøreost
1 spsk. Sukrin Gold
1 tsk vaniljepulver
½ tsk kardemomme
2 spsk kakaopulver

2 tsk Husk( loppefrøskaller)
1 spsk mandelmel fedtreduceret
1 spsk. mandelmel ikke reduceret (du kan sagtens bare bruge 2 spsk. af den ene slags)
1 spsk. cocoa nips
1 tsk bagepulver

Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.

Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser, gem bagepulveret til sidst, og vend forsigtigt i hviderne.

Lav 3 runde skabeloner ved at tegne efter omridset af en dyb tallerken. Klip dem ud, og læg dem på bageplader. Læg bagepapir over, og fordel 1/3 af dejen på hver runde figur. Glat den ud så den er jævn.

Bag i ovnen i 15 – 20 minutter ved 150 grader. Varmluft oven 140.Fødselsdagschokolagkage 001

Lad den afkøle lidt.

Vend hver bund så bagepapiret vender opad og træk forsigtigt bagepapiret af.

Drys lidt sukrin ud over bagepapiret, og læg bunden herpå, gør det samme med de andre.

Køl helt af. De kan bages dagen før og Fødselsdagschokolagkage 003opbevares i køleskab, pakket ind i bagepapir.

Lagkagen samles, alt efter ønske. Du kan sagtens bruge din egen foretrukne creme eller frugt.

Sættes i køleskab, hvor den trækker et par timer.

 

Jeg elsker dette her:

Chokoladeflødecreme:
2 dl. Piskefløde
50 g. chokolade 75%

Det varmes i en gryde til chokoladen er smeltet og hældes op i en skål. Køl helt ned på køkkenbordet i skålen. Hvorefter det piskes til det er cremet, nogle gange bliver det chokoladesmør, det er fint og kan også sagtens bruges.
P.S. det kan godt tage MEGET lang tid, at piske det til creme. Når det er fast, hældes chokoladeflødecreme massen op i en sigte og drypper af.

Flødeskum-creme:
2 – 2½ dl. Piskefløde

1 spsk. Sukrin melis med top.
(Hvis du vil synde kan du også tilføje 1 spsk. kagecremepulver. Det indeholder faktisk ikke ret meget kulhydrat)

Pisk det hele til en lidt sej flødeskum. Bliver det for stift, tilsætter du bare lidt mere piskefløde.

Rå jordbær renses og skæres i skiver, og lægges i lag med flødecremen, jeg slutter af med chokoladeflødecremen.

Dette indlæg blev udgivet i Brød og bagværk, GUF ! og Desserter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar