Om min blog

StjerneportrætVelkommen til min glade mad. Jeg hedder Birgit.
Dette er min madblog. Du kan også besøge min lille webshop:
www.BirgitsBiks.dk  , hvor jeg sælger mine børnebøger, illustrationer og andre kreative ting og sager.

Jeg begyndte på LCHF kost (LowCarbHighFat) i begyndelsen af November 2014.

Mad er en nødvendighed, og for mig også lidt af en hobby og beskæftigelse. Jeg arbejder sammen med en god veninde i RøsNetVærk, en socialøkonomisk virksomhed, hvor vi blandt andet laver mad til alle anledninger. Den kan du finde her

Men jeg syns det er sjovest når jeg eksperimenterer. Det går lidt ud over min kære husbond, som må lægge smagsløg til det meste.

Det værste jeg har budt ham, er nok da jeg begyndte at spise Lavkarbo kost, altså en kost med ganske få – helst under 100 kulhydrater, om dagen.
Det betyder nemlig nul kartofler, pasta, ris og ikke mindst hvedemel.
Man bliver virkelig forbavset over, hvor meget hvedemel og stivelse man egentlig benytter sig af i det danske køkken….
men min badevægt sagde at det var på tide.

En helt ny verden åbnede sig, med underlige ingredienser som: fedtreduceret mandelmel, kokosfibre, Sukrin, po-fiber og fibrex.

Men han tilgav mig, da vi, nogle år senere, efter han var blevet diagnosticeret med diabetes 2, i løbet af 3 måneder kurerede hans diabetes via kosten. 
For hans skyld begyndte jeg at udvikle kageopskrifter uden kulhydrater. Dem kan du finde en hel del af under kategori menuen til venstre.

Fedt er godt ! Hvem skulle have troet det ? 
Derfor ser ens tallerken sådan ud:
LCHF Tallerkenmodel

Du kan faktisk finde en oversigt over kulhydrat indholdet på en lang række fødevarer i Fødevaredatabanken:
Klik for link HER

Hen ad vejen har jeg fået smagsløgene åbnet for lækker vegansk og vegetarisk kost. Så også her har jeg udviklet opskrifter både på for-, hovedretter og desserter.

På undersiden Mad Med Mening kan du finde ideer til veganske og vegetariske menuer.

Få hjælp til din WordPress hjemmeside af Hartmann Create