Spaghetti al Limone

Ikke helt, men næsten… i hvert fald meget inspireret af den originale opskrift. Jeg prøvede at lave det for første gang, men det er bestemt ikke den sidste.
Jeg valgte at komme tigerrejer (uden haleskal) i, men laksestykker i mundrette bidder vil også være godt. Man kan også gå helt vegetar, og bare smovse i smag, der smager bedre for hver mundfuld. Jeg har brugt risquisine fra Rema 1000 – men fløde er nok også godt. Og så er det fastfood. Ca. 15 – 20 min. fra start til slut.

Spaghetti mængde og kogning efter smag og sult.
1 Citron, øko – det er vigtigt her, for du skal bruge skallen
2 fed hvidløg
200 ml. Ris-Quisine (eller anden fløde)
Ca. 200 g. ærter fra frost
1 – 2 spsk. Agavesirup (eller anden sødning)
Salt, kværn peber
Olie
Revet parmesan (det glemte jeg, men vi gør det næste gang)
Evt. rejer, eller laks i mundrette bidder.

—-

Kog spaghettien.
Skær skallen af citronen, uden at få det ’hvide’ med. Det hvide er bittert. Hvis du får det med , så skær det af horisontalt. Skær skallen i tændstik-tynde strimler. Pres saften af den halve citron.
Pil hvidløgene og skær dem i ultra-tynde skiver.

Steg hvidløgsskiverne i olie i en dyb pande ved middel til lav varme, bare et par minutter, til de er gennemsigtige, de må endelig ikke være brune, så vær forsigtig. Tilsæt citronskallen og steg den lidt med. Tilsæt citronsaft, risquisine, salt, peber og agavesirup, og kog saucen igennem ved mellem/svag varme i et par minutter. Tilsæt ærterne direkte fra frost, og varm dem igennem, skru evt. op for varmen.
(Her tilsætter du evt. også rejer, laks eller hvad du har lyst til). Tilsæt den kogte og afdryppede spaghetti, og vend det godt sammen, og lad det varme lidt.
Server og drys med parmesan, og hvis det skal være luksus, også lidt friskhakket persille.