Hytte-á-la-mande

Måske har du det som jeg.
Jeg kan bare ikke tåle ris. Det bliver stenhårdt inden i mig.
Derfor blev jeg vildt glad, da jeg fandt dette alternativ.
Det kan godt smage lidt syrligt, derfor er det vigtigt ikke
at bruge fedtfattige udgaver af ingredienserne.
Du skal bruge:

ca. 2 dl. piskefløde

2 spsk. Sukrin Melis (det der ligner Florsukker)

300 g. Hytteost (1 bøtte)

100 g. smøreost – hvis du har mulighed for det – så brug Mascapone. Det er en italiensk                                        vaniljeflødeost der smager himmelsk.

100 g. smuttede og hakkede mandler (mindre kan også gøre det)

Korn af 1 Stang Vanilje eller 1 – 1½ tsk vaniljepulver.

1 spsk. Agavesirup kan undlades hvis du bruger Mascapone.

– – – – – –
Pisk fløden til skum med Sukrinen.
Rør de øvrige ingredienser godt sammen, og rør det i flødeskummet.
Lad det stå i køleskab, gerne et par timer. Så ‘sætter’ smagen sig.IMG_9001

MUMS !

P.S. jeg snød og brugte købt kirsebærsauce.




Tusindfryd med abrikoser (75 – 100 stk.)

Jule småkager der smager ! Dette er en videreudvikling af en traditionel småkage opskrift.
De er IKKE LCHF, men kan indtages af diabetikere, fordi de har et lavt glykæmisk index.
Tusindfryd med abrikoser

Dej:

200 g. Ølands hvedemel øko

100 g. kartoffelmel

2 spsk. Sukrin Melis + ca. 50 g. kokossukker i alt ca. 75 g.

En stang vanilje. Kornene ’gnides ud’ i en tsk. Sukrin Gold

250 g. smør

Fyld:

50 g. hakket chokolade

50 g. hakkede pecan nødder (eller valnødder)

50 g. hakkede tørrede abrikoser.

Start med at hakke fyldet og bland det sammen med en gaffel.
Mel, kartoffelmel og sødning sigtes sammen et par gange. (Nej, du har IKKE glemt bagepulveret J ). Hak smørret ned i og smuldr det godt.
Bland fyldet i dejen og ælt det hele godt sammen. Dejen formes til to pølser ca. 3 – 4 cm i diameter, og de lægges i køleskabet til de er helt faste.
De snittes med en meget skarp kniv i skiver der er ca. 3 mm tykke, lægges på bageplader med bagepapir på, og bages ved 200 ͦ i 8 – 10 min.
Lad kagerne være på pladerne til de er næsten kølet helt ned.

 




Lækre Jule Lader

De er ikke uskyldige, men de er UDEN tilsat sukker. Dadler og tørret frugt indeholder en hel del frugtsukker.IMG_8996

Antal ca. 24 + 12 Mint lader

300 g. god chokolade

lidt kokos olie 

Mince Meat

6 tørrede abrikoser

1 tørret flage ingefær (kan udelades)

6 – 8 stenfri dadler

1 dl. mandler (hele med ’hud’)

1 stang vanilje (gnid kornene ud i lidt Sukrin)

1 lille teske kanel

saft af en stor appelsin

½ pakke sukkerfri marcipan

Til mint lader:

1 spsk. kokosolie

1 tsk. Sukrin Melis (den der ligner florsukker)

10 dråber pebermynteolie.

Start med at hakke de tørrede frugter og mandlerne groft og kom det i en lille gryde.

Tilsæt vanilje, kanel og appelsinsaften, og kog det ganske kort mens du rører i det.

Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Hak det endnu finere i en minihakker eller lignende. Køl det helt ned.

Smelt kokosolien (jeg bruger microbølge ovnen i 10 sek.) og rør sukrin og pebermynteolie i. Sæt det i køleskabet.

Skær marcipanen ud i små stykker, og tryk dem flade.

Smelt chokoladen

Brug chokoladeforme, gnid dem med kokosolie først.

Kom lidt smeltet chokolade i hvert hul, og sæt dem i fryseren ganske kort.

Når det er størknet kommer du en lille klat mince meat og et stykke marcipan i hvert hul, og lukker til sidst med smeltet chokolade.
Sæt formene i fryseren i 5 min. Så bliver det lettere at få chokoladerne ud.

Mint lader:

Kom en ½ teske mintmasse i hvert hul, og luk med smeltet chokolade. Sæt dem i fryseren.