Vegan sweet potato burger, egnet til grill !

( 3 stk. ) – UPS ! Vi kom til at spise dem allesammen, så ikke noget billede.
Disse burgere smager vildt godt, og de kan steges på en grill. De er IKKE LCHF, fordi der er både sweet potato, løg og hirseflager i, men det er svært at undgå, hvis det skal være vegan – altså totalt uden animalske produkter – og det er de her.
Prøv dem – det kan godt lade sig gøre at have en kødløs dag !

1 lille sweet potato skrællet og revet (ca. 100 g.)Burger tegning

1 løg hakket

50 g. champignon i skiver (frosne kan bruges)

1½ spsk. kokosolie

1 – 2 fed hvidløg

2 tsk. Husk

1 spsk. sesammel

2 spsk. hirseflager

2 spsk. sesamfrø

1 tsk. gummi arabigum (køb det her LINK til Urtegaarden.dk)

Salt

Peber

Spidskommen

Chili

Røget paprika

Frisk persille / oregano / timian.

—————————

Svits de hakkede løg i kokosolie til de er klare (må ikke brune). Tilsæt champignon. Vent til vandet er fordampet lidt fra champ. Tilsæt revet sweet potato.

Svits for middelvarme til det er ’faldet sammen’.

Tilsæt de øvrige ingredienser, rør rundt til det er tyknet.

Hak i foodprocessor til fars.

Form 3 burger af farsen, og læg dem på et fad der er smurt med olie, smør dem ovenpå med olie.De kan laves dagen før.

Steg på grill ca. 5 – 6 min. på hver side (de må gerne være let sorte).

Vend dem varsomt !!!!!!