Yndige Cupcakes med chokolade LCHF

10 – 12 cupcakesCupcakes 005

 

100 g. blødt smør

1½ dl. Mandelmel (ikke reduceret)

3 store æg

3 spsk. Sukrin Gold med top

2 spsk kakao pulver

1 tsk. vanlijepulver

1 spsk. Husk

1½ tsk bagepulver

50 g. hakket chokolade

 

Sæt ovnen på 200 ͦ

Pisk æg, vanilje og sukrin skummende. Tilsæt det bløde smør og pisk godt. Tilsæt de andre ingredienser men vent med bagepulveret til sidst.

12 papirforme sættes i en muffinbageform. Fyld en god spsk. dej i hver, fordel den jævnt.

Sæt i ovnen og bag i 20 -25 min.

Køl dem helt af.

Frosting:

Kog lidt hindbær i en sjat vand i ca. 5 min. Køl dem af og si dem.

50 g. blødt smør

3 spsk. Sukrin melis

Hindbærsaften ca. 1 dl.

20 – 30 g. flødeost naturel

Pisk smør og sukrin, tilsæt det andet og pisk godt. Køl lidt af, og pynt dine cupcakes.
Hvis du opbevarer dem i køleskab til de skal spises, skal du tage dem ud ½ – 1 time før. Chokoladen bliver hård når den er kølet ned.
De kan sagtens fryses, hvis du venter med frostingen til du skal bruge dem.

 

 

 




Rabbebarderber kage

150 g. rabarber

1-2 tsk. Nonoxal

2 spsk. Sukrin Gold

1 spsk. Agavesirup

Koges til rabarberstykkerne er bløde, du skal IKKE bruge vand. duer og rabbederbarber 009 duer og rabbederbarber 015
Si saften fra, men gem det hele, det skal bruges alt sammen.

50 g. blødt smør (brug evt. mikrobølgeovnen 15 – 30 sek.)

2 spsk. Sukrin Gold

1 tsk. Vanilje pulver

2 hele æg

50 g. Flødeost Naturel

1 dl. Græsk Yoghurt 10 %

Rabarbersaften (men gem lidt til senere)

50 g. mandelmel af hele mandler

50 g. kokosfibermel

2 tsk. Husk (fin)

2 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 200 ͦ

Pisk det bløde smør, vanilje og Sukrin til det begynder at skumme. Hav tålmodighed, det kan godt tage et pænt stykke tid.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt imellem dem.
Tilsæt flødeost, yoghurt og rabarbersaft og pisk.
Bland kokos-, mandelmel og Husk, og rør det i æggeblandingen. Rør forsigtigt til det er blandet helt.
Sigt bagepulveret ned i dejen og rør det sammen.

Smør et tærtefad (eller en lille springform) og hæld dejen i det, fordel den godt.
Lav nogle hulninger med en ske, og put lidt af den kogte rabarber ned i hvert hul.

Sæt kagen i ovnen og skru ned på 150 ͦ  tænd varmluften. Har du ikke varmluft, så skru ned på ca. 170 ͦ .
Bag kagen i 25 min. Sluk ovnen, tag kagen ud, og hæld det sidste rabarbersaft ud over den, og sæt den tilbage i den lune ovn til den er kølet af.

Servér med flødeskum.




Æggekage med anstand (2. pers)

1 stk. røget mørbrad 200 – 250 g.sko og æggekage 005

1 lille rødløg i tern

150 – 200 g. frossen spinat

Smør til stegning
5 æg

2 store spsk. Græsk yoghurt 10%

Piskefløde et skvæt

2 tsk. bagepulver

2 – 3 spsk. fetaost i tern

Salt

Kværnet peber

Kokosolie 1 tsk.

Purløg

 

Sæt ovnen på 200 ͦ

Skær mørbraden i tynde skiver og steg dem på panden på begge sider. Tilsæt løget og spinaten. Lad det stå for svag varme og hygge sig mens du pisker æggemassen.

Pisk æg, yoghurt, bagepulver og piskefløde til det er en samlet masse. Tilsæt salt og peber.

Smør et ovnfast fad med kokosolie, og fordel mørbradblandingen i det.
Hæld æggemassen over, og tilsæt så fetaosten lidt fordelt.
Sæt fadet i ovnen i 20 min. Sluk for ovnen og lad æggekagen stå i den varme ovn endnu 10 min.

Pynt med purløg og servér med sennep og mørkt brød til.sko og æggekage 008

 

 

 

 




Jamaica Kylling med Rom

1 stor øko. KyllingKylling og ostekage 005

200 g. salt

1½ ltr. lunkent vand

Lav en saltlage af vand og salt, og lad kyllingen trække i den 4 timer i køleskab.
Jeg bruger min stegeso, som jeg også skal bruge til at stege kyllingen i.
Saltlagen skal dække.

1 løg groft hakket

2 – 3 revne gulerødder

4 spsk. Ananas i stykker (en lille dåse)

2 cl. Bacardi Rom

1 ds. Kokosmælk

Kværnet peber

½ tsk. pulveriseret Ingefær eller 1 cm finhakket frisk.

1 tsk. Estragon

 

Tag kyllingen op af saltlagen, og lad den dryppe af.
Hæld saltlagen ud.

Smør stegesoen med kokosolie og fordel de øvrige ingredienser i den. Hvis du ikke har en sådan, så brug et dybt ildfast fad, og læg folie over. Du skal så være opmærksom på at stegetiden kan være anderledes.

Tør kyllingen med køkkenrulle, og gnid den med lidt kokosolie. Læg den oveni de øvrige Kylling og ostekage 001ingredienser i stegesoen og mas den lidt ned i dem.

Tænd ovnen på 225 ͦ og sæt stegesoen ind UDEN låg. Når ovnene slukker giver du den 15 min. uden låg, så kyllingen bruner lidt.
Så lægger du låget på, og dæmper varmen til 200 ͦ. Steg den i en 1 time.

Tag kyllingen op, og hæld saucen i en gryde eller skål. Blend den med en stavblender.

Partér kyllingen.

Servér den evt. med Blomkålsfest

Blomkåls fest:
Blomkålsbuketter og buketter af Romanesco blomkål lægges i en gryde med lidt vand. Det bringes i kog. Sluk for varmen og lad det stå i 10 – 15 min.

Hæld vandet fra, sæt gryden tilbage på den varme plade og damp dem lidt. Tilsæt
1 tsk. kokosolie

1 tsk. salt

1 tsk. sukrin

1 tsk. Basilikum

Læg låg på og ryst gryden.
Smør et ovnfast fad med kokosolie og hæld blomkålen i det.

Steges i 20 min. ved 200 ͦ .




Ostekage med Bærsymfoni

Her er min version af Cheesecake:Kylling og ostekage 012

Bund:
100 g. mandler

100 g. pecannødder (eller hassel- eller valnødder)

100 g. smør

1 spsk. Sukrin Melis

1 spsk. Sukrin Gold

1 spsk. Agave Sirup

Ostecreme:
200 g. Buko Flødeost naturelKylling og ostekage 007

1 dl. Gr. Yoghurt 10%

1½ dl. Piskefløde

Korn af

1 stang vanilje

1 spsk. Sukrin Gold

1 spsk. Sukrin Melis med top

4 blade husblas

Bærgelé:
250 g. frosne bær

2 spsk. Sukrin Gold

1 spsk. Agavesirup

2 blade husblas.

 

Start med at hælde de frosne bær op i en lille gryde og tilsæt sødningen. Kog for svag varme til bærrene er tøet og kogt lidt ud – ca. 5 min. Fjern gryden fra varmen.

Læg al husblassen i blød i koldt vand (Jeg bruger mit ltr. mål)

Bund:
Hak nødderne, gerne lidt groft.
Smelt smørret med sødningen i en gryde. Hæld nødderne op i, og bland godt rundt.
Sæt en lille springform uden bund direkte på et fad.
Fordel nøddeblandingen jævnt, mas den godt ud i kanterne.

Ostecreme:
Pisk fløden med sukrinen og kornene fra vaniljen, der er mast ud i lidt Sukrin Gold (så klumper det ikke).
Pisk flødeosten og yoghurten sammen, og rør den sammen med flødeskummet med let hånd.
Kram lidt af vandet fra den udblødte husblas. Og smelt den i en gryde (det går hurtigt).
Rør den smeltede husblas i osteblandingen, ca. 1 spsk. ad gangen.
Hæld den over nøddebunden, og fordel den jævnt.

Bærgelé:
Kram vandet af de sidste to blade husblas. Kom det op i den endnu varme bærsymfoni og rør til den er smeltet helt.
Køl lidt af til det er lunkent. Hæld det over ostemassen, en spsk. ad gangen.

Sæt ostekagen i køleskab i mindst 3 timer.